Aso Malolo ia Setema

Setema 2 Vietnam-Aso Tutoatasi

O Setema 2 o le National Day o Vietnam i tausaga uma, ma o Vietnam o se aso malolo a le atunuu.I le aso 2 o Setema, 1945, na faitau ai e Peresitene Ho Chi Minh, le paionia o le fouvalega a Vietnamese, le "Ta'utinoga o le Tutoatasi" a Vietnam iinei, ma faasilasila atu ai le faavaeina o le Democratic Republic of Vietnam (ina ua uma le toe tuufaatasia o North and South Vietnam i le 1976), le sa faaigoa le atunuu o le Socialist Republic of Vietnam.

Gaoioiga: Vietnam National Day o le a faia ni solo tetele, pesega ma siva, faʻataʻitaʻiga a le militeri ma isi gaioiga, ma o le ai ai ni faʻatonuga faʻapitoa.

Setema 6 United States & Canada-Labor Day

 Ia Aukuso 1889, na sainia ai e le Peresetene Amerika o Benjamin Harrison le Tulafono o Aso faigaluega a le Iunaite Setete, ma le loto malie e faatulaga ai le Aso Gafua muamua ia Setema e avea ma Aso faigaluega.

 I le 1894, na talia ai e le Palemia o Kanata i lena taimi, o John Thompson, le auala a Amerika ma avea ai le vaiaso muamua o Setema o se Aso faigaluega, o lea na avea ai le Canadian Labor Day ma aso malolo e faamanatu ai nei tagata faigaluega na galulue malosi mo a latou lava aia tatau.

 O le mea lea, o le taimi o le Aso faigaluega i le Iunaite Setete ma le Aso faigaluega i Kanata e tutusa, ma e tasi le aso malolo i lena aso.

微信图片_20210901112324

 Gaoioiga: O tagata i le Iunaite Setete e masani ona faia solo, faʻasalalauga ma isi faʻamanatuga e faʻaalia ai le faʻaaloalo i galuega.I nisi setete, e faia foi e tagata se tafaoga pe a uma le solo e aai, inu, pepese, ma sisiva olaola.A oo i le po, e tutu ai afi i nisi nofoaga.

Setema 7 Pasila-Aso Tutoatasi

I le aso 7 o Setema, 1822, na folafola atu ai e Pasila le tutoatasi atoatoa mai Potukale ma faatuina le Malo o Pasila.O Pietro I, 24, na avea ma Tupu o Pasila.

Gaoioiga: I le National Day, o le tele o aai i Pasila e faia solo.I lenei aso, ua tumu auala i tagata.O faʻataʻavale teuteu matagofie, 'au a le militeri, 'au tiʻetiʻe solofanua, ma tamaiti aʻoga i toniga masani o loʻo savavali solo i luga o le auala, ma faatosina mai ai le au maimoa.

Setema 7 Isaraelu-Tausaga Fou

O Rosh Hashanah o le aso muamua lea o le masina lona fitu o le kalena Tishrei (Eperu) ma le masina muamua o le kalena Saina.O se Tausaga Fou mo tagata, manu, ma pepa faaletulafono.E faamanatu ai foi le foafoaga o le lagi ma le lalolagi e le Atua ma le taulaga a Aperaamo Isaako i le Atua.

Rosh Hashanah ua manatu o se tasi o aso malolo sili ona taua o le malo Iutaia.E lua aso.I nei aso e lua, e muta uma pisinisi aloaia.

微信图片_20210901113006

Tu ma Agai: O le a auai tagata Iutaia faalotu i se sauniga tatalo umi i le sunako, usu ni tatalo patino, ma usu pese o viiga na tuufaasolo mai i lea tupulaga ma lea tupulaga.O tatalo ma pese a vaega Iutaia e eseese o latou talaaga e ese teisi.

Setema 9 Korea i Matu-Aso o le Atunuu

I le aso 9 o Setema, na faalauiloa ai e Kim Il-sung, o le taitaifono lea o le vaega a le Aufaigaluega a Korea ma le Palemia o le Kapeneta Korea, i le lalolagi le faavaeina o le “Democratic People's Republic of Korea,” lea e fai ma sui o le finagalo o le Korea atoa. tagata.

Gaoioiga: I le taimi o le National Day, o le a faʻapipiʻi le fuʻa a Korea i Matu i luga o auala ma auala o Pyongyang, ma o faʻaupuga tetele o loʻo avea ma vaega taua o Korea i Matu o le a tutu foi i nofoaga iloga e pei o auala o auala, nofoaga ma sikuea i le nofoaga i le taulaga.

Soo se taimi lava o le tausaga tele o le tele o le lima poʻo le sefulu tausaga o le faʻavaeina o le malo, o le Kim Il Sung Square i le ogatotonu o Pyongyang o le a faia se faʻamanatuga tele e faamanatu ai le National Day.E aofia ai se solo tele a le militeri, faʻataʻitaʻiga tele, ma faʻataʻitaʻiga eseese e faʻamanatuina ai le "Taʻitaʻifono Faavavau o le Malo" Kim Il Sung ma le taʻitaʻi o Kim Jong Il.

Setema 16 Mekisiko-Aso Tutoatasi

I le aso 16 o Setema, 1810, na taloina ai e Hidalgo, le taʻitaʻi o le Mexican Independence Movement, tagata ma tuʻuina atu le lauiloa "Dolores Call", lea na tatalaina ai le amataga o le Taua a Mekisiko o le Tutoatasi.I le faamanatuina o Hidalgo, ua tofia e tagata Mekisiko lenei aso o le Aso Tutoatasi o Mekisiko.

微信图片_20210901112501

Gaoioiga: I le tulaga masani, ua masani tagata Mekisiko e faʻamanatu ma aiga ma uo i lenei afiafi, ile fale poʻo faleaiga, nofoaga faʻafiafia, ma isi.

I le Aso o le Tutoatasi, o aiga uma i Mekisiko e tautau le fu’a a le atunuu, ma e fai e tagata ni toniga faaleaganuu felanulanuai ma o atu i auala e pepese ma sisiva.O le laumua, le Aai o Mekisiko, ma isi nofoaga o le a faia ai ni aso faamanatu tetele.

Malaysia-Malaysia Aso

Meleisia ose feterale e aofia ai Peninsular, Sabah, ma Sarawak.E eseese uma aso na latou tuua ai le kolone o Peretania.Na fa'ailoa e le peninsula le tuto'atasi i le aso 31 o Aokuso, 1957. I le taimi lea, e le'i 'auai atu Sabah, Sarawak ma Sigapoa i le feterale.O nei setete e tolu na na o Setema 16, 1963 na auai.

O le mea lea, o Setema 16 o le aso faʻavae moni o Malaysia, ma o loʻo i ai se aso malolo a le atunuʻu.Manatua e le o le Aso Fa'ale-malo a Meleisia, o Aukuso 31st.

Setema 18 Chile-Aso Tutoatasi

O le Aso Tuto'atasi o le aso fa'ale-malo a Chile, e fa'amauina i le aso 18 o Setema i tausaga ta'itasi.Mo Chileans, Aso Tutoatasi o se tasi lea o aso malolo sili ona taua o le tausaga.

Na faʻaaogaina e faʻamanatu ai le faʻavaeina o le uluai Fono a le Atunuʻu a Chile i le aso 18 o Setema, 1810, lea na faʻalogoina le valaau manino e faʻatoʻilaloina le malo colonial Sipaniolo ma tatalaina se itulau fou i le talafaasolopito o Chile.

Setema 21 Korea-Autumn Eve Festival

E mafai ona taʻua le Autumn Eve o le tausamiga faʻaleaganuʻu sili ona taua mo Korea i le tausaga.O se tausamiga o le seleselega ma le lotofaafetai.E tutusa ma le Mid-Autumn Festival i Saina, o lenei tausamiga e sili atu le manaia nai lo le Spring Festival (Lunar New Year).

微信图片_20210901113108

Gaoioiga: I lenei aso, e toʻatele tagata Korea o le a faanatinati atu i lo latou nuu e toe faatasia ma le aiga atoa, tapuai i o latou tuaa, ma fiafia faatasi i meaʻai o le Mid-Autumn Festival.

Setema 23 Saudi Arabia-National Day

Ina ua mavae tausaga o taua, na tuufaatasia ai e Abdulaziz Al Saud le Penisula Arapi ma faasilasilaina le faavaeina o le Malo o Saudi Arabia i le aso 23 o Setema, 1932. O lenei aso na filifilia o le Saudi National Day.

Gaoioiga: I lenei taimi o le tausaga, o le a faʻatulagaina e Saudi Arabia le tele o aganuu, faʻafiafiaga ma taʻaloga i le tele o taulaga i le salafa o le atunuʻu e faamanatu ai lenei aso malolo.O le Aso Fa'alenu'u a Saudi Arabia e fa'amanatuina i tu ma aga masani o siva ma pese.O auala ma fale o le a teuteuina i le fuʻa a Saudi, ma o le a ofuina e tagata ni ofutino lanu meamata.

Setema 26 Niu Sila-Aso Tutoatasi

Na tutoatasi Niu Sila mai le Malo Tele o Peretania Tele ma Aialani i Matu ia Setema 26, 1907, ma maua ai le pule silisili ese.

 


Taimi meli: Sep-01-2021
+86 13643317206