Aso Malolo ia Me 2022

Me-1

Fa'atunuu – Aso faigaluega
International Labor Day, e lauiloa foi o Me 1 International Labor Day, Labor Day, ma le International Day of Demonstration, o se faʻamanatuga e faʻalauiloaina e le aufaigaluega faavaomalo ma faʻamanatuina e tagata faigaluega ma vasega faigaluega i le lalolagi atoa ia Me 1 (Me 1) i tausaga taʻitasi. .O se aso malolo e faamanatu ai le faalavelave i Haymarket lea na taofia ai tagata faigaluega Chicago e leoleo faaauupegaina mo le latou fusuaga mo le valu itula le aso.
Me-3
Polani – National Day
O le aso o le Malo o Polani o le aso 3 o Me, na amata ia Iulai 22. Iā Aperila 5, 1991, na pasia ai e le Palemene Polani se tulafono taufaaofi e suia ai le Aso o le Malo o le Malo o Polani i le aso 3 o Me.

微信图片_20220506161122

Me-5

Iapani – Aso o Tamaiti

Aso Fanau Iapani o se aso malolo Iapani ma aso malolo a le atunuu e faamanatuina i le aso 5 o Me o le kalena i Sisifo (Gregorian calendar) i tausaga uma, o le aso mulimuli foi lea o le Vaiaso Auro.O le tausamiga na faalauiloa ma faatino i le Tulafono i Aso Faamanatu a le Atunuu ia Iulai 20, 1948.
Gaoioiga: I le afiafi po o le aso o le tausamiga, o aiga o loʻo i ai tamaiti o le a sisiina fuʻa kap i le lotoā poʻo le faapaologa, ma faʻaaoga keke osipress ma le araisa dumplings e fai ma meaʻai fiafia.
Korea – Aso o Tamaiti
O le Aso o Tamaiti i Korea i Saute na amata i le 1923 ma na amata mai i le "Aso o Tama".O se aso malolo foʻi lea i Korea i Saute, lea e pa'ū i le aso 5 o Me i tausaga uma.
Gaoioiga: E masani ona ave e matua a latou fanau i paka, pa manu po o isi nofoaga faafiafia i lea aso e faafiafia ai fanau i le taimi o aso malolo.

Me-8

Aso o Tina
O le Aso o Tina na afua mai i le Iunaite Setete.O le na amataina lenei tausamiga o Philadelphian Anna Jarvis.I le aso 9 o Me, 1906, na maliu pagatia ai le tina o Anna Jarvis.O le tausaga na sosoo ai, sa ia faatulagaina ai ni gaoioiga e manatua ai lona tina ma faamalosiau atu i isi ua faapena foi ona faailoa atu lo latou agaga faafetai i o latou tina.
Gaoioiga: E masani ona maua e tina meaalofa i lenei aso.Ua taʻua carnations o fugalaau e tuuto atu i o latou tina, ma o le fugalaau tina i Saina o Hemerocallis, e lauiloa foi o Wangyoucao.

微信图片_20220506161108

Me-9

Rusia - Aso Manumalo i le Taua Tele Patriotic

Iā Iuni 24, 1945, na faia ai e le Soviet Union lana uluai solo faafitafita i le Lotoa Mumu e faamanatu ai le manumalo o le Taua Tele Patriotic War.Ina ua maeʻa le malepelepe o le Soviet Union, na faia e Rusia le faʻataʻitaʻiga a le militeri Aso Manumalo i le aso 9 o Me i tausaga uma talu mai le 1995.

Me-16

Vesak
Vesak Day (le Aso Fanau o le Buddha, lea e lauiloa foi o le Bathing Buddha Day) o le aso na fanau mai ai le Buddha, maua le malamalama, ma maliu.
O le aso o le Vesak Day e fuafua e tusa ai ma le kalena i tausaga uma ma e pa'ū i le masina atoa o Me.O atunuu o loʻo lisiina lenei aso (poʻo aso) o se aso malolo lautele e aofia ai Sri Lanka, Malaysia, Myanmar, Thailand, Sigapoa, Vietnam, ma isi. Talu ai o Vesak Day ua aloaia e Malo Aufaatasi, o le igoa faʻavaomalo aloaia o le "United Nations Day of Vesak”.

Me-20

Cameroon - Aso Fa'ale-atunuu

I le 1960, na tutoatasi ai le French Mandate o Cameroon e tusa ai ma iugafono a Malo Aufaatasi ma faatuina le Republic of Cameroon.I le aso 20 o Me, 1972, na pasia ai e le referendum se faavae fou, soloia le faiga feterale, ma faatuina le Malo Aufaatasi o Cameroon.Ia Ianuari 1984, na toe faaigoa ai le atunuu o le Republic of Cameroon.O le aso 20 o Me o le Aso Fa'alemalo a Cameroon.

Gaoioiga: I lena taimi, o le laumua o Yaounde o le a faia ni solo ma solo a le militeri, ma o le a auai le peresitene ma tagata ofisa o le malo i le faamanatuina.

Me-25

Atenitina - Me Revolution Remembrance Day

O le aso faamanatu o le Fouvalega a Atenitina ia Me o Me 25, 1810, ina ua faavaeina le Fono a le Setete i Buenos Aires e faatoilaloina le Kovana o La Plata, o se kolone Sepania i Amerika i Saute.O le mea lea, o le aso 25 o Me ua fa'aigoaina o le Aso Fou Fou a Argentina ma o se aso malolo a le atunu'u i Atenitina.

Gaoioiga: Sa faia se sauniga o le solo a le militeri, ma sa saunoa ai le peresitene o loo i ai nei;pati tagata i ulo ma apa e faamanatu ai;sa agiagia fu'a ma anava;o nisi o tamaitai o laei i teuga masani na ui atu i le motu o tagata e momoli faʻi ma lipine lanumoana;ma isi.

微信图片_20220506161137

Jordan – Aso Tuto’atasi

O le Aso Tutoatasi o Jordanian e oʻo mai i le maeʻa ai o le Taua Lona Lua a le Lalolagi, ina ua vave ona tupu le tauiviga a tagata o Transjordan e faasaga i le pule a Peretania.I le aso 22 o Mati, 1946, na sainia ai e Transjordan le Feagaiga i Lonetona ma le Malo Tele, soloia le pule a Peretania, ma na aloaia e le Malo Tele le tutoatasi o Transjordan.I le aso 25 o Me o le tausaga lava lea, na avea ai Abdullah ma tupu (pule mai le 1946 i le 1951).Na toe faaigoa le atunuu o le Malo Hashemite o Transjordan.

Gaoioiga: O le Aso Tutoatasi o le Atunuu e faamanatuina e ala i le faia o solo taʻavale a le militeri, faʻaaliga afi ma isi gaioiga.

Me-26
Siamani – Aso o Tama

O le Aso o Tama a Siamani o loʻo taʻua i le Siamani: Vatertag Aso o Tama, i Siamani i sasaʻe o loʻo iai foʻi le "Männertag Men's Day" poʻo le "Mr.Aso o Herrentag”.Faitau mai le Eseta, o le 40th aso pe a uma le aso malolo o le Aso o Tama i Siamani.

Gaoioiga: O gaoioiga masani a Siamani i le Aso o Tama e fa'atautaia e ali'i e sopo pe tietie uila fa'atasi;o le tele o tagata Siamani latou te faamanatuina le Aso o Tama i le fale, pe i se tafaoga puupuu, papakiu i fafo ma mea faapena.

Fa'atonu e ShijiazhuangWangjie


Taimi meli: Me-06-2022
+86 13643317206