Aso Malolo ia Iuni

Iuni 1: Siamani-Pentekoso

E lauiloa foi o le Aso Gafua o le Agaga Paia po o le Penetekoso, e faamanatu ai le 50 aso talu ona toetu Iesu ma auina mai le Agaga Paia i le lalolagi mo le au soo e faasoa atu le talalelei.I lenei aso, o le a faia ai e Siamani ituaiga eseese o faʻamanatuga fiafia, tapuaʻiga i fafo, pe savali i le natura e faʻafeiloaʻi le taunuu mai o le taumafanafana.

 

Iuni 2: Italia-Republic Aso

Italian Republic Day o le aso faʻale-malo lea o Italia e faʻamanatu ai le soloia e Italia o le pule tupu ma le faʻavaeina o se malo i le faiga o se referendum mai Iuni 2 i le 3, 1946.

 

Iuni 6: Suetena-Aso Fa'atunuu

I le aso 6 o Iuni, 1809, na pasia ai e Suetena le uluai faavae faaonaponei.I le 1983, na faalauiloa aloaia ai e le Palemene e faapea o Iuni 6 o le Aso Malolo o Suetena.

 

Iuni 10: Potukale-Potukale Aso

O le aso lenei o le aso na maliu ai le tusisolo lotonuu Potukale o Jamies.I le 1977, na faʻaigoaina aloaia ai e le malo Potukale lenei aso "Aso Potukale, Aso Cameze ma Aso Saina i fafo atu o Potukale" ina ia faʻapotopotoina le malosi o le au Potukale i fafo o Saina ua salalau solo i le lalolagi atoa.

 

Iuni 12: Rusia-National Day

Iā Iuni 12, 1990, na talia ma tuuina atu ai e le Supreme Soviet of the Russian Federation le Tautinoga o le Pule Silisili Ese, ma faalauiloa ai le tutoatasi o Rusia mai le Soviet Union.O lenei aso na filifilia e Rusia o se aso malolo a le atunuu.

 

Iuni 12: Nigeria-Temokalasi Aso

O le "Aso Faatemokalasi" a Nigeria na muamua ia Me 29. Ina ia faamanatu le sao o Moshod Abiola ma Babagana Jinkibai i le faiga faatemokalasi i Nigeria, na toe iloiloina ia Iuni 12 ma le faamaoniga a le Senate ma le Maota o Sui..

 

Iuni 12: Filipaina-Aso Tutoatasi

I le 1898, na faalauiloa ai e tagata Filipino se tetee tele a le atunuu e tetee atu i pulega colonial Sipaniolo ma faalauiloa ai le faavaeina o le uluai malo i le talafaasolopito o Filipaina ia Iuni 12 o lena tausaga.

 

Iuni 12: Aso fanau o Peretania-Masiofo Elisapeta II

O le aso fanau o le Masiofo o Elisapeta o Peretania e faasino i le aso fanau o le Masiofo o Elisapeta II o Peretania, o le Aso Toonai lona lua lea o Iuni i tausaga taitasi.

I le pulega faʻavae a le Malo o Peretania, e tusa ai ma le tala faasolopito, o le aso fanau o le Tupu o le British National Day, ma o le aso fanau o Elizabeth II o Aperila 21. Peitaʻi, ona o le leaga o le tau i Lonetona ia Aperila, o le Aso Toʻonaʻi lona lua o. O Iuni e seti i tausaga uma.O le “Aso Fanau Aloaia o le Masiofo.”

 

Iuni 21: Nordic Countries-Midsummer Festival

O le Midsummer Festival o se tausamiga faʻaleaganuʻu taua mo tagata nonofo i Europa i matu.E faia i tausaga ta'itasi pe tusa o Iuni 24. Atonu na fa'atulaga e fa'amanatu ai le solstice o le taumafanafana i le taimi muamua.Ina ua uma ona liliu Europa i Matu i le Katoliko, na faatuina ai le faaopoopoga e faamanatu ai le aso fanau o le Kerisiano o Ioane le Papatiso (Iuni 24).Mulimuli ane, na mou malie atu ona lanu faalotu ma avea ma tausamiga a tagata.

 

Iuni 24: Peru-Fa'amanatuga o le La

O le Sun Festival i le aso 24 o Iuni o le tausamiga sili lea ona taua a tagata Peruvian Initia ma tagata Quechua.O le faʻamanatuga e faia i le Sacsavaman Castle i le faʻaleagaina o Inca e lata ane i le pito i tua o Cuzco.O le tausamiga e faʻapitoa i le atua o le la, lea e taʻua foi o le sun festival.

E lima tapua'iga tetele i le la ma nofoaga na fananau mai ai le la i le lalolagi, Saina anamua, Initia anamua, Aikupito anamua, Eleni anamua ma malo Inca anamua o Amerika i Saute.E tele atunuu e talimalo i le Sun Festival, ma o le sili ona lauiloa o le Sun Festival i Peru.

 

Iuni 27: Djibouti-Tutoatasi

Aʻo leʻi osofaʻia e le au colonists, na pulea Djibouti e le toʻatolu sultans o Hausa, Tajura ma Obok.Na folafola e Djibouti le tutoatasi ia Iuni 27, 1977, ma sa faaigoa le atunuu o le Republic of Djibouti.


Taimi meli: Iuni-09-2021
+86 13643317206