Aso Malolo ia Aukuso

Aokuso 1: Suiselani Aso Fa'alemalo
Talu mai le 1891, o Aokuso 1 o tausaga taʻitasi ua filifilia e avea ma Suiselani National Day.E faamanatu ai le soofaatasi o cantons e tolu a Suiselani (Uri, Schwyz ma Niwalden).I le 1291, na latou faia ai se "sootaga tumau" e tetee faatasi ai i osofaiga mai fafo.O lenei mafutaga mulimuli ane na avea ma totonugalemu o soʻotaga eseese, lea na iʻu ai i le fanau mai o le Swiss Confederation.

Aokuso 6: Bolivia Aso Tutoatasi
O se vaega o le Emepaea o Inca i le senituri lona 13.Na avea ma kolone Sepania i le 1538, ma sa taʻua o Peru i le talafaasolopito.Na faalauiloa le Tutoatasi i le aso 6 o Aokuso, 1825, ma sa faaigoaina le Bolivar Republic e manatua ai le faasaolotoina o Bolivar, lea na mulimuli ane suia i lona igoa o loo i ai nei.

Aukuso 6 : Aso Tutoatasi o Jamaica
Na maua e Jamaica le tutoatasi mai le pulega colonial a Peretania i le aso 6 o Aokuso, 1962. O le amataga o se teritori Sipaniolo, na pulea e Peretania i le 17th seneturi.

Aokuso 9: Sigapoa National Day
O Aukuso 9 o le Aso Fa'alemalo a Sigapoa, o le aso lea e fa'amanatu ai le Tuto'atasi o Sigapoa i le 1965. Na avea Sigapoa ma kolone o Peretania i le 1862 ma se malo tuto'atasi i le 1965.

Aukuso 9: Tausaga Fou Fa'a-Isalama Fa'alotoifale
O lenei tausamiga e le manaʻomia le tausolomua e faʻamalo ai tagata, e le manaʻomia foi ona taʻua o le Eid al-Fitr poʻo le Eid al-Adha.E feteenai ma mafaufauga o tagata, o le Tausaga Fou a Islama e pei o se aso faaleaganuu nai lo se tausamiga, filemu e pei ona masani ai.
Na faʻaaoga e le au Musalimi le talaʻiga poʻo le faitau tusi e manatua ai le mea taua na tupu faʻasolopito na taʻitaʻia ai e Muhammad le malaga a le au Musalimi mai Mecca i Medina i le 622 TA e faamanatu ai le taua tele na tupu.

Aokuso 10: Aso Tutoatasi o Ekuatoa
O Ekuatoa sa avea muamua ma vaega o le Emepaea o Inca, ae na avea ma kolone Sepania i le 1532. Na faalauiloa le Tutoatasi i le aso 10 o Aokuso, 1809, ae sa nofoia pea e le autau faa-Kolone a Sepania.I le 1822, na ia faʻaumatia atoa le pulega colonial Sipaniolo.

Aokuso 12: Taialani·Aso o Tina
Ua tofia e Thailand le aso fanau o Lana Tupu Sili Masiofo Sirikit o Taialani i le aso 12 o Aokuso e avea ma “Aso o Tina”.
Gaoioiga: I le aso o le tausamiga, e tapunia uma faalapotopotoga ma aoga e faamanatu ai gaoioiga e aʻoaʻoina ai tupulaga talavou ia aua neʻi galo le “alofa faafailele” o le tinā ma le faaaogāina o le sasmine manogi ma sinasina e fai ma “fugalaau a tina”.faafetai.

Aokuso 13: Iapani Bon Festival
O le Obon Festival o se faʻamanatuga faʻa-Iapani masani, e taʻua o le Chung Yuan Festival i le lotoifale ma le Obon Festival, poʻo le Obon Festival mo le pupuu.E fa'atauaina tele e Iapani le Obon Festival, ma ua avea nei ma tausamiga taua lona lua i le Aso o le Tausaga Fou.

Aokuso 14: Aso Tutoatasi Pakisitana
I le faamanatuina o le tautinoga a Pakisitana o le tutoatasi mai le Emepaea o Initia sa pulea e Peretania mo se taimi umi ia Aokuso 14, 1947, suia i se pulega a le Commonwealth, ma vavae ese aloaia mai pulega a Peretania.

Aokuso 15: Aso Tutoatasi Initia
O le Aso Tutoatasi o Initia o se tausamiga na faatuina e Initia e faamanatu ai lona tutoatasi mai pulega faakolone a Peretania ma avea ma malo i le 1947. E faatulaga i le aso 15 o Aukuso i tausaga uma.O le Aso Tuto'atasi o se aso malolo a le atunu'u i Initia.

Aokuso 17: Aso Tutoatasi Initonesia
O Aokuso 17, 1945 o le aso lea na folafola ai e Initonesia lona tutoatasi.Aukuso 17 e tutusa ma Indonesia's National Day, ma e iai aso faamanatu felanulanuai i tausaga uma.

Aokuso 30: Aso Manumalo Turkey
Iā Aokuso 30, 1922, na faatoʻilalo ai e Turkey le ʻautau osofaʻi a Eleni ma manumalo ai i le Taua a le Malo o le Saʻolotoga.

Aukuso 30: Aso malolo a le UK Summer Bank
Talu mai le 1871, o aso malolo faletupe ua avea ma aso malolo faʻale-tulafono i Peretania.E lua aso malolo faletupe i Peretania, e taʻua, o le spring bank holiday i le Aso Gafua i le vaiaso mulimuli o Me ma le taumafanafana i le Aso Gafua i le vaiaso mulimuli o Aukuso.

Aokuso 31: Aso Fa'alenu'u a Malaysia
Na faalauiloa e le Federation of Malaya le tutoatasi i le aso 31 o Aokuso, 1957, ma faaiuina ai le 446 tausaga o pulega faakolone.O tausaga taʻitasi i le Aso Faʻale-malo, o le a alalaga ai tagata Meleisia e fitu "Merdeka" (Malay: Merdeka, o lona uiga o le tutoatasi).


Taimi meli: Aukuso-04-2021
+86 13643317206