Aso malolo a le Atunuu ia Novema

Novema 1
Algeria-Revolution Festival
I le 1830, na avea Algeria ma kolone Farani.Ina ua uma le Taua Lona Lua a le Lalolagi, o le tauiviga mo le faasaolotoina o le atunuu i Algeria na tulai mai i lea aso ma lea aso.Ia Oketopa 1954, na fausia ai e nisi o sui o le pati talavou le National Liberation Front, o lana polokalame o loʻo taumafai e taumafai mo le tutoatasi o le atunuʻu ma faʻataunuʻuina le sosaiete faatemokalasi.I le aso 1 o Novema, 1954, na faalauiloa ai e le People's Liberation Army ni osofaiga faaauupegaina i le silia ma le 30 nofoaga i le salafa o le atunuu, ma amata ai le Taua a le Malo o Algeria.

Gaoioiga: I le itula e sefulu i le afiafi o le aso 31 Oketopa, e amata ai le fa'afiafiaga, ma o le a faia ai se solo i luga o auala;i le sefululua i le afiafi, e tatagi le leo o le ea i le Aso o le Fouvalega.

Novema 3
Panama-Aso Tutoatasi
O le Ripapelika o Panama na faavaeina i le aso 3 o Novema, 1903. I le aso 31 o Tesema, 1999, na toe faafoi uma ai e le Iunaite Setete fanua, fale, aseta ma aia tatau tau pulega o le Canal Panama i Panama.

Manatua: O Novema e taʻua o le "National Day Month" i Panama, Novema 3 o le Tutoatasi (National Day), Novema 4 o le National Flag Day, ma Novema 28 o le a faamanatu ai le tutoatasi o Panama mai Sepania.

Novema 4
Aso Malosi a Rusia-Tagata
I le 2005, na aloaia ai le Aso o le Lotogatasi o Tagata e avea o se aso malolo a le atunuu i Rusia e faamanatu ai le faavaeina o le au Fouvale a Rusia i le 1612 ina ua tuliesea le au Polani mai le Principality o Moscow.O lenei mea na tupu na faʻalauiloaina ai le iʻuga o le "Chaotic Age" i Rusia i le 17th seneturi ma faʻatusalia Rusia.Le lotogatasi o tagata.O le tausamiga "pito talavou" i Rusia.

微信图片_20211102104909

Gaoioiga: O le a auai le Peresetene i le sauniga o le totoina o fugalaau e faʻamanatu ai faʻatagata apamemea o Minin ma Pozharsky o loʻo i luga o le Red Square.

Novema 9
Cambodia-Aso o le Atunuu
O tausaga uma lava, o le aso 9 o Novema o le Aso Tutoatasi o Cambodia.I le faamanatuina o le tutoatasi o le Malo o Cambodia mai le pulega colonial Farani i le aso 9 o Novema, 1953, na avea ai ma pulega faʻavae na taʻitaʻia e le Tupu o Sihanouk.O se taunuuga, o lenei aso na filifilia e avea ma aso o le National Day ma Cambodia's Army Day.

Novema 11
Angola-Aso Tutoatasi
A o faagasolo le Vaitau Tutotonu, o Angola sa i ai i malo e fa o Congo, Ndongo, Matamba ma Ronda.Na taunuu le auvaa colonial Potukale i Angola mo le taimi muamua i le 1482 ma osofaʻia le Malo o Ndongo i le 1560. I le Konafesi Berlin, na tofia ai Angola o se kolone Potukale.I le aso 11 o Novema, 1975, na vavae ese aloaia ai mai le pulega a Potukale ma faʻaalia lona tutoʻatasi, faʻavaeina le Republic of Angola.

Aso Faamanatuga Atunu'u Tele
O tausaga uma, o Novema 11 o le Aso Faamanatu.O se tausamiga mo fitafita ma tagata lautele na maliliu i le Taua Muamua a le Lalolagi, Taua Lona Lua a le Lalolagi, ma isi taua.Fa'atuina tele i atunu'u o le Taupulega.O nofoaga eseese e eseese igoa o tausamiga

Amerika Tele:I le aso o le Faamanatuga, na laina atu ai fitafita fitafita Amerika ma fitafita tuai i le fanuatanu, fana fana e avatu ai le saafiafiga i fitafita na maliliu, ma feula moli o le vaegaau ina ia malolo ai fitafita maliliu i le filemu.

Kanata:E fai e tagata poppies mai le amataga o Novema e oo i le faaiuga o Novema 11 i lalo o le maafaamanatu.I le 11:00 i le aoauli i le aso 11 o Novema, na faʻanoanoa ai tagata mo le 2 minute, ma se leo umi.
Novema 4
Initia-Diwali
Diwali Festival (Diwali Festival) e masani ona taʻua o le Tausaga Fou o Initia, ma o se tasi foi o tausamiga sili ona lauiloa i Hindu ma o se tausamiga taua i le Hindu.
Gaoioiga: Ina ia faʻafeiloaʻi Diwali, o aiga uma i Initia o le a faʻamalamalamaina moligao poʻo moli suauu aua latou te faʻatusalia le malamalama, manuia ma le fiafia.I le taimi o le tausamiga, e umi ni laina i totonu o malumalu Hindu.E o mai alii ma tamaitai lelei e tutu lamepa ma tatalo mo faamanuiaga, fesuiai meaalofa, ma faaali afi i soo se mea.E olaola le siosiomaga.

Novema 15
Pasila-Republic Day
O tausaga taʻitasi, o Novema 15 o le Brazil's Republic Day, lea e tutusa ma Saina National Day ma o se aso malolo lautele i Pasila.
Peleseuma-Aso o Tupu
O le aso o le Tupu o Peleseuma o le faamanatuina lea o le uluai tupu o Peleseuma, o Leopold I, o le tamalii maoae na taitaia tagata Peleseuma i le tutoatasi.

微信图片_20211102105031
Gaoioiga: O le aso lenei o le a alu ai le aiga tupu Belgian i luga o auala e faamanatu ai lenei aso malolo ma tagata.
Novema 18
Oman-Aso Fa'atunuu
O le Sultanate o Oman, poʻo Oman mo se faapuupuuga, o se tasi o atunuu pito i leva i le Peninsula Arapi.O Novema 18 o le National Day o Oman ma le aso fanau foi o Sultan Qaboos.

Novema 19
Monaco-National Day
O le Principality of Monaco o se taulaga-setete o loʻo i Europa ma o le lona lua pito sili ona laʻititi o le atunuʻu i le lalolagi.O tausaga taʻitasi, Novema 19th o le National Day of Monaco.O le National Day of Monaco e taʻua foi o le Prince's Day.O le aso e masani ona fuafuaina e le Duke.
Gaoioiga: E masani ona faamanatuina le Aso o le Atunuʻu i faʻamalama i le taulaga i le po na muamua atu, ma e faia le misa i St. Nicholas Cathedral i le taeao e sosoo ai.E mafai e tagata o Monaco ona faʻamanatuina e ala i le faʻaalia o le fuʻa a Monaco.

Novema 20
Mekisiko-Aso Fouvalega
I le 1910, na amata ai le fouvalega faatemokalasi a Mekisiko bourgeois, ma na tupu ai se osofaiga faaauupegaina i le aso 20 o Novema o le tausaga lava lea.I lenei aso o le tausaga, e faia ai se solo i le Aai o Mekisiko e faamanatu ai le aso faamanatu o le Fouvalega Mekisiko.

微信图片_20211102105121

Gaoioiga: O se solo a le militeri e faamanatu ai le aso faamanatu o le fouvalega o le a faia i Mekisiko atoa, mai le 12:00 i le aoauli e oo i le 2:00 pm;Fa'afiafiaga musika a María Inés Ochoa ma La Rumorosa;o le a fa'aalia ata o le Ami a Tagata i le Lotoa Fa'avae.
Novema 22
Lepanona-Aso Tutoatasi
O le Ripapelika o Lepanona sa avea muamua ma kolone Farani.Ia Novema 1941, na faalauiloa ai e Falani le iʻuga o lana pule, ma na maua ai e Lepanona le tutoʻatasi aloaʻia.

Novema 23
Iapani-Aso Fa'afetai Malosi
O tausaga taʻitasi, o Novema 23 o le Aso Faʻafetai a Iapani mo le Maelega, o se tasi lea o aso malolo a le atunuʻu i Iapani.O le tausamiga na tupu mai i le tausamiga masani "Taste Festival Fou".O le faʻamoemoe o le tausamiga o le faʻaaloalo i le galue malosi, faʻamanuia le gaosiga, ma tuʻuina atu le agaga faʻafetai i tagata.
Gaoioiga: O galuega a Nagano Labor Day o loʻo faia i nofoaga eseese e faʻamalosia ai tagata e mafaufau i le siosiomaga, filemu ma aia tatau a tagata.E faia e tamaiti a'oga tulagalua ni ata mo aso malolo ma tu'u atu e fai ma meaalofa i tagatanu'u o le nu'u (le ofisa o leoleo o le nu'u).I le falesa e lata ane i le kamupani, o loʻo faia ai se faʻalapotopotoga faʻale-agafesootai faʻaletausaga laiti e taulaʻi i le faia o keke araisa i luga o le nofoaga.

Novema 25
Atunuu-Fa'afetai
O se aso malolo anamua na faia e tagata Amerika ma o se aso malolo mo aiga Amerika e potopoto ai.I le 1941, na tofia aloaia ai e le US Congress le Aso Tofi lona fa o Novema o le "Aso Faafetai."O le aso foi lenei o se aso malolo lautele i le Iunaite Setete.O aso malolo o le Aso Fa'afetai e masani lava mai le Aso Tofi i le Aso Sa, ma fa'aalu se aso malolo e 4-5 aso.O le amataga foʻi lea o le vaitau faʻatau a Amerika ma le vaitau o tafaoga.

微信图片_20211102105132
Mea'ai fa'apitoa: 'ai pipi tunu, pai maukeni, siamu moss cranberry, pateta suamalie, sana ma isi.
Gaoioiga: ta'alo tauvaga vine, ta'aloga sana, tuuga maukeni;faia se solo fa'alelei, fa'afiafiaga fa'afiafia po'o ta'aloga ta'aloga ma isi fa'alapotopotoga, ma fai se tafaoga tutusa mo le 2 aso, o tagata mamao e o atu i le fale e toe fa'atasi ma e pele ia i latou.O mausa e pei o le tuusaunoaina o pipi ma le faʻatau i le Black Friday ua faʻavaeina foi.

Novema 28
Albania-Aso Tutoatasi
Na taloina e le Albanian Patriots se Fonotaga a le Atunuu i Vlorë ia Novema 28, 1912, ma folafola atu le tutoatasi o Albania ma faatagaina Ismail Temari e fausia le uluai malo Albania.Talu mai lena taimi, o Novema 28 ua filifilia e avea ma Aso Tutoatasi o Albania

Mauritania-Aso Tuto'atasi
O Mauritania o se tasi o atunuu Aferika i Sisifo ma avea ma kolone i lalo o le pulega a le "French West Africa" ​​​​i le 1920. Na avea ma "semi-autonomous republic" i le 1956, auai i le "French Community" ia Setema 1958, ma faʻasalalau le faavaeina o le “Islamic Republic of Mauritania” ia Novema.Na faalauiloa le Tutoatasi i le aso 28 o Novema, 1960.

Novema 29
Yugoslavia-Republic Day
Iā Novema 29, 1945, na pasia ai e le fono muamua a le Palemene o Yugoslav se iʻugafono e faalauiloa ai le faavaeina o le Malo Tele o Yugoslavia.O le mea lea, o Novema 29th o le Republic Day.

Fa'atonu e ShijiazhuangWangjie


Taimi meli: Nov-02-2021
+86 13643317206