Aso malolo a le Atunuu ia Mati 2022

Mati 3rd

Iapani – Aso o Petala

E taʻua foi o Doll Festival, Shangsi Festival ma Peach Blossom Festival, o se tasi lea o tausamiga tetele e lima i Iapani.Muamua i le aso lona tolu o le masina lona tolu o le kalena o le masina, ina ua uma le Toefuataiga Meiji, na suia i le aso lona tolu o le masina lona tolu o le kalena i Sisifo.

Tiute: O i latou e iai fanau teine ​​i le fale latou te teuteuina tamaʻi pepe meataalo i le aso, e ofoina atu ni keke pipii foliga taimane ma fuga o peach e faailoa atu ai le faamalo ma tatalo mo le fiafia o a latou fanau teine.I lea aso, e masani ona ofuina e teineiti kimono, vala'aulia tagata ta'alo, 'ai keke, inu uaina araisa suamalie, talatalanoa, talie ma ta'alo i luma o le fatafaitaulaga papeti.

Mati 6

Kana – Aso Tuto’atasi
I le aso 6 o Mati, 1957, na tutoʻatasi ai Ghana mai pulega faa-Peretania, ma avea ai ma uluai atunuu i lalo o Sahara Aferika na vavae ese mai pulega colonial i Sisifo.O le aso lea na avea ma Aso Tutoatasi o Ghana.
Mea na tutupu: Savaliga ma solo i le Lotoa Tutoatasi i Accra.O sui mai le Ghanaian Army, Air Force, Police Force, Fire Brigade, faiaoga ma tamaiti aoga mai le aʻoga o le a faʻaalia faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga, ma faʻalapotopotoga faʻaleaganuʻu ma faatufugaga o le a faia foi polokalame masani.

Mati 8

Fa'atunuu – Aso Fa'ava-o-malo o Tamaitai
O le taulaiga o le faʻamanatuga e eseese i itulagi eseese, mai faʻamanatuga masani o le faʻaaloalo, faʻafetai ma le alofa mo tamaitai i le faʻamanatuina o taunuʻuga a tamaʻitaʻi i le tamaoaiga, faaupufai ma agafesootai, o le tausamiga o se fusi o aganuu i le tele o atunuu.
Tiute: O tamaitai i nisi o atunuu atonu e iai aso malolo, ma e leai ni tulafono faigata ma vave.

Mati 17

Malo tele – Aso o St. Patrick
Na afua mai i Aialani i le faaiuga o le 5th seneturi e faamanatu ai le tausamiga a Saint Patrick, le patron saint o Aialani, ma ua avea nei ma aso malolo a le atunuu i Aialani.
Tiute: Faatasi ai ma le tupuaga Irish i le lalolagi atoa, ua faamanatuina nei le Aso o St. Patrick i atunuu e pei o Kanata, Peretania, Ausetalia, Amerika ma Niu Sila.
O le lanu masani mo St. Patrick's Day e lanu meamata.

Mati 23

Aso Pakistan
I le aso 23 o Mati, 1940, na pasia ai e le All India Muslim League le iugafono e faatuina ai Pakisitana i Lahore.I le faamanatuina o le Lahore Resolution, ua tofia ai e le malo o Pakisitana le aso 23 o Mati i tausaga uma o le "Aso Pakistan".

Mati 25

Eleni – Aso Fa’ale-atunuu
I le aso 25 o Mati, 1821, na amata ai le taua o le tutoʻatasi a Eleni faasaga i osofaʻiga a Turki, ma faʻailogaina le amataga o le tauiviga manuia a tagata Eleni e faʻatoʻilaloina le Malo o Ottoman (1821-1830), ma mulimuli ane faʻavaeina se setete tutoʻatasi.O lea la, ua taʻua lenei aso o le aso o le atunuu Eleni (lea e taʻua o le aso o le Tutoatasi).
Mea na tutupu: O tausaga uma e faia ai se solo a le militeri i le Syntagma Square i le ogatotonu o le taulaga.

Mati 26

Bangladesh – Aso Fa’alemalo
I le aso 26 o Mati, 1971, na taʻitaʻia ai e Zia Rahman, le taʻitaʻi o le Eighth East Bengal Wing i le eria o Chittagong, lana 'autau e nofoia le Fale Leitio o Chittagong, ma tautino atu East Bengal e tutoatasi mai Pakistan, ma faatuina le Bangladesh Provisional Government.Ina ua tuto’atasi, na fa’aigoaina e le malo lea aso o le Aso Fa’ale-atunuu ma le Tuto’atasi.

Fa'atonu e ShijiazhuangWangjie


Taimi meli: Mati-02-2022
+86 13643317206