Aso Malolo ia Ianuari

Ianuari 1

Aso o le Tausaga Fou
O lona uiga, o Ianuari 1 o le kalena Gregorian o le "Tausaga Fou" e masani ona taʻua e le tele o atunuu i le lalolagi.
malo tupu: O le aso a o lumanaʻi le Tausaga Fou, e tatau i aiga uma ona i ai le uaina i totonu o le fagu ma aano o manu i totonu o le kapoti.
Belgium: I le taeao o le Tausaga Fou, o le mea muamua lava i nuu i tua o le totogi lea o se faʻafeiloaʻiga o le Tausaga Fou i manu.
Siamani:I le Aso o le Tausaga Fou, e tatau i aiga uma ona tuʻuina se laʻau o le afi ma se laʻau faalava.O lau e tumu i fugalaau silika, o lona uiga o fugalaau e pei o brocades ma ua tumu le lalolagi i le tautotogo.
Falani: E faamanatuina le Tausaga Fou i le uaina.E amata ona inu ma inu tagata mai le Po o le Tausaga Fou seia oo i le aso 3 o Ianuari.
Italia: E piki e aiga uma mea tuai, malepe ni mea ua malepelepe o le fale, malepelepe, ma togi i fafo fagu tuai, fagu ma apa i fafo o le faitotoa, e ta’u mai ai o le a aveesea ai le manuia ma faafitauli.O le latou tu masani lea o le tuua o le tausaga tuai ae faamanatu le Tausaga Fou..
Sueteselani: E iai le masani a Suiselani o le faamalositino i le Aso o le Tausaga Fou.Latou te faʻaaogaina le malosi e faʻafeiloaʻi ai le tausaga fou.
Greece: I le Aso o le Tausaga Fou, e faia e aiga uma se keke tele ma se tupe siliva i totonu.Po'o ai lava e 'ai le keke ma tupe siliva e avea ma tagata sili ona laki i le Tausaga Fou.E faamalo atu tagata uma ia te ia.
Spain: E amata ona tatagi le logo i le sefululua, ma o le a tau tagata uma e 'ai vine.Afai e mafai ona 'ai le 12 i le logo, o lona uiga o masina uma o le Tausaga Fou o le a lelei.

Ianuari 6

Kerisiano-Epifania
O se tausamiga taua mo le Katoliko ma le faa-Kerisiano e faamanatu ma faamanatu ai le uluai faaali mai o Iesu i Nuuese (faatatau i le Toatolu Magi o Sasae) ina ua uma ona fanau mai o se tagata.

Ianuari 7

Ekalesia Orthodox-Kerisimasi
Atunu'u e iai le Lotu Orthodox o le fa'atuatuaga masani e aofia ai: Rusia, Iukureini, Belarus, Moldova, Romania, Bulgaria, Eleni, Serbia, Maketonia, Georgia, Montenegro.

Ianuari 10

Iapani-Aso Matutua

Na faasilasila mai e le malo Iapani e amata i le 2000, o le Aso Gafua o le vaiaso lona lua o Ianuari o le a avea ma Aso mo Tagata Matutua.O le aso malolo e mo tupulaga talavou ua atoa le 20 tausaga i lenei tausaga.O se tasi o tausamiga faʻaleaganuʻu sili ona taua i Iapani.

I le masina o Mati 2018, na pasia ai e le Fono a le Kapeneta a le Malo Iapani se teuteuga i le Tulafono Sivili, ma faʻaitiitia ai le matua faaletulafono o le toʻatele mai le 20 i le 18.
Gaoioiga: I lenei aso, e masani ona latou ofuina ni teuga masani e faʻaaloalo ai i le malumalu, faʻafetai i atua ma tuaa mo o latou faamanuiaga, ma ole atu mo le "tausia" pea.

Ianuari 17

Amerika-Martin Luther King Jr. Aso
I le aso 20 o Ianuari, 1986, na faamanatuina ai e tagata i le salafa o le atunuu le uluai aso aloaia a Martin Luther King, na o le pau lea o aso malolo feterale e faamanatu ai Aferika Amerika.O le vaiaso lona tolu o Ianuari i tausaga uma e faia e le malo o Amerika o le Martin Luther King Jr. National Memorial Day.
Gaoioiga: I le Martin Luther King Day, e lauiloa foi o le MLK Day, o tamaiti aoga i aso malolo o le a faʻatulagaina e le aʻoga e auai i galuega alofa i fafo atu o le aʻoga.Mo se faʻataʻitaʻiga, alu e saunia meaʻai mo e matitiva, alu i se aoga tulagalua uliuli e faʻamamā ai, ma isi.

Ianuari 26

Ausetalia-Aso Malo
Ia Ianuari 18, 1788, e 11 vaa o le “First Fleet” na taitaia e Arthur Phillip na taunuu ma taula i Port Jackson, Sini.O nei vaa na ave ai pagota e 780 na ave faapagota, ma pe tusa ma le 1,200 tagata mai le neivi ma o latou aiga.
E valu aso mulimuli ane, ia Ianuari 26, na latou faavaeina aloaia ai le uluai kolone o Peretania i Port Jackson, Ausetalia, ma avea ai Filipo ma kovana muamua.Talu mai lena taimi, o Ianuari 26 ua avea ma aso faamanatu o le faavaeina o Ausetalia, ma ua taʻua o "Australia National Day".
Gaoioiga: I lenei aso, o aai tetele uma i Ausetalia o le a faia ni fa'amanatuga tetele eseese.O se tasi o ia sauniga o le naturalization: o le tautoga tuufaatasi a le faitau afe o tagatanuu fou o le Commonwealth Ausetalia.

Initia-Republic Day

E tolu aso malolo a Initia.Ianuari 26 ua taʻua o le "Aso o le Malo" e faamanatu ai le faavaeina o le Malo o Initia ia Ianuari 26, 1950 ina ua aloaia le Faavae.O Aukuso 15 ua ta’ua o le “Aso Tuto’atasi” e faamanatu ai le tutoatasi o Initia mai le malo o Peretania i le aso 15 o Aokuso, 1947. O le aso 2 o Oketopa o se tasi foi lea o Aso Malolo o Initia, lea e faamanatu ai le fanau mai o Mahatma Gandhi, le tama o Initia.
Gaoioiga:O gaioiga a le Republican Day e masani lava ona aofia ai vaega e lua: faʻataʻitaʻiga a le militeri ma faʻataʻavalevale.O le mea muamua o loʻo faʻaalia ai le malosi o le militeri a Initia, ma o le vaega mulimuli o loʻo faʻaalia ai le eseesega o Initia o se atunuʻu tuʻufaʻatasia.

Fa'atonu e ShijiazhuangWangjie


Taimi meli: Ian-04-2022
+86 13643317206