Aso Malolo ia Tesema

Tesema 1

Romania-National Unity Day

O le Aso Fa'alemalo a Romania e fa'amanatuina ia Tesema 1 i tausaga ta'itasi.Ua taʻua o le “Great Union Day” e Romania e faamanatu ai le tuufaatasia o Transylvania ma le Malo o Romania ia Tesema 1, 1918.

Gaoioiga: O le a faia e Romania se solo faamiliteli i le laumua o Bucharest.

Tesema 2

UAE-Aso o le Atunuu
I le aso 1 o Mati, 1971, na faasilasila ai e le Malo o Peretania le faamutaina o feagaiga na sainia ma malo o le Fagaloa o Peresia i le faaiuga o le tausaga.I le aso 2 o Tesema o le tausaga lava lea, na faʻaalia ai le United Arab Emirates na faavaeina e Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Fujairah ma Umm.O emirates e ono o Gewan ma Ajman e fausia ai se setete feterale.
Gaoioiga: O le a faia se faaaliga malamalama i Burj Khalifa, o le fale aupito maualuga i le lalolagi;o le a matamata tagata i faʻaaliga afi i Dubai, UAE.

Tesema 5

Taialani-Aso o Tupu

E fiafia le tupu i le pule silisili ese i Taialani, o lea ua faatulaga ai foi le Aso o le Atunuu o Thailand i le aso 5 o Tesema, le aso fanau o le Tupu o Bhumibol Adulyadej, o le Aso foi lea o Tama a Thailand.

Gaoioiga: Soo se taimi lava e oo mai ai le aso fanau o le tupu, o auala ma auala o Bangkok e tautau ai ata o le Tupu Bhumibol Adulyadej ma le Masiofo Sirikit.I le taimi lava e tasi, o fitafita Thai i laei atoatoa o le a auai i se solo tele a le militeri i Copper Horse Square i Bangkok.

Tesema 6

Finelani-Aso Tutoatasi
Na folafola e Finelani le tutoatasi ia Tesema 6, 1917 ma avea ai ma se malo.

Gaoioiga:
Mo le faamanatuina o le Aso Tutoatasi, e le gata o le a faia e le aʻoga se solo, ae o se taumafataga foi i le Peresetene o le Maota o Finelani-o lenei taumafataga o le Tutoatasi e taʻua o Linnan Juhlat, e pei o le tatou Aso Faʻamanatuina o le National Day, lea o le a faʻasalalau tuusao i luga. TV.O tamaiti aoga i totonu o le taulaga o le a ave le sulu ma savavali i luga o le auala.O le maota o le peresetene e na o le pau lea o le nofoaga e ui atu ai i le auala na muai fuafuaina, lea e faʻafeiloaʻi ai e le Peresetene o Finelani tamaiti aʻoga i le solo.
O le mea aupito sili ona taua o le Aso Tutoatasi o Finelani i tausaga uma o le tausamiga faʻamanatuga aloaʻia e faia i le Maota o le Peresetene o Finelani.Fai mai o le a valaaulia e le peresetene tagata na faia ni sao mataʻina i le sosaiete Finnish i lenei tausaga e auai i le taumafataga.I luga o le TV, o loʻo vaʻaia ai malo o loʻo laina laina e ulufale atu i le nofoaga ma lulu lima ma le peresetene ma lona faletua.

Tesema 12

Kennedy-Aso Tutoatasi
I le 1890, na vaeluaina ai e Peretania ma Siamani Aferika i Sasaʻe ma na tuʻuina Kenya i lalo o Peretania.Na faailoa mai e le malo o Peretania lona naunau e avea ma ona “Eria Puipuia o Aferika i Sasae” i le 1895, ma i le 1920 na suia ai i lona kolone.E leʻi oʻo i le aso 1 o Iuni, 1963 na faʻavae ai e Kennedy se malo tutoʻatasi ma faʻaalia le tutoʻatasi i le aso 12 o Tesema.

Tesema 18

Qatar-Aso Fa'atunuu
O tausaga taʻitasi i le aso 18 o Tesema, o le a faia ai e Qatar se faʻalavelave tele e faʻamanatu ai le National Day, e faʻamanatu ai le Tesema 18, 1878, Jassim bin Mohamed Al Thani na maua mai i lona tama o Mohammed bin Thani Pulea o le Penisula Qatar.

Tesema 24

Tele-Nu'u-Apo o le Kerisimasi
O le Vaeluaga o le Kerisimasi, o le afiafi o le Kerisimasi, o se vaega o le Kerisimasi i le tele o atunuu Kerisiano, ae o le taimi nei, ona o le tuufaatasia o aganuu a Saina ma Sisifo, ua avea ma aso malolo i le lalolagi atoa.

微信图片_20211201154503

aga masani:

Teuteu le laau Kerisimasi, teuteu le laau paina i moli lanu, pepa auro, pale, teuteu, lole lole, ma isi;tao keke Kerisimasi ma moli moligao Kerisimasi;avatu meaalofa;pati

Fai mai i le Po o le Kerisimasi, o le a saunia filemu e Santa Claus meaalofa mo tamaiti ma tuu i totonu o totini.Iunaite Setete: Saunia kuki ma susu mo Santa Claus.

Kanata: Tatala meaalofa i le Po o le Kerisimasi.

Saina: Avatu le “Ping An Fruit”.

Italia: ʻAʻai i le “Tauaiga Iʻa e Fitu” i le Po o le Kerisimasi.

Ausetalia: Fai se taumafataga malulu i le Kerisimasi.

Mekisiko: E taaalo tamaiti ia Maria ma Iosefa.

Nouei: tutu se moligao i po uma mai le Po o le Kerisimasi seia oo i le Tausaga Fou.

Iceland: Fetufaaiga tusi i le Po o le Kerisimasi.

Tesema 25

MANUIA LE KIRISIMASI
Tele-Nu'u-Malo Aso Kerisimasi
O le Kerisimasi (Christmas) e lauiloa foi o le Kerisimasi a Iesu, Aso o le Fanau mai o Iesu, ma o le Ekalesia Katoliko e lauiloa foi o le Tausamiga a Iesu Kerisimasi.O le faaliliuina o le “Masa a Keriso”, na afua mai i le Tausamiga o Saturn ina ua faafeiloaia e tagata Roma anamua le Tausaga Fou, ma e leai se mea e fai ma le faa-Kerisiano.Ina ua manumalo le Faa-Kerisiano i le Emepaea o Roma, na mulimulitaʻia e le Holy See le masani e faʻaofi lenei tausamiga a tagata i totonu o le faiga faʻa-Kerisiano.

微信图片_20211201154456
Mea'ai fa'apitoa: I Sisifo, o se taumafataga masani o le Kerisimasi e aofia ai meaʻai, supo, meaʻai, meaʻai autu, meaʻai ma meainu.O mea'ai taua mo lenei aso e aofia ai pipi tunu, samani Kerisimasi, prosciutto, uaina mumu, ma keke Kerisimasi., Pudding Kirisimasi, gingerbread, ma isi.

Manatua: Ae ui i lea, o nisi atunuu e le na o le Kerisimasi, e aofia ai: Saudi Arabia, UAE, Suria, Jordan, Iraq, Yemen, Palesitina, Aikupito, Libya, Algeria, Oman, Sudan, Somalia, Morocco, Tunisia, Qatar, Djibouti, Lepanona, Mauritania , Bahrain, Isaraelu, ma isi;a o le isi lala tele o le Faa-Kerisiano, le Lotu Orthodox, e faamanatuina le Kerisimasi ia Ianuari 7 i tausaga taʻitasi, ma o le toʻatele o tagata Rusia e faamanatu le Kerisimasi i lenei aso.Faʻalogo faʻapitoa pe a lafoina kata Kerisimasi i malo.Aua le auina atu kata Kerisimasi po o faamanuiaga i malo Mosalemi po o malo Iutaia.

O le tele o atunuu ma itulagi, e aofia ai Saina, o le a faʻaaogaina le Kerisimasi e faʻafeiloaʻi ai le faʻamoemoe, pe fai se aso malolo.Aʻo leʻi oʻo i le Vaeluaga o le Kerisimasi, e mafai ona e faʻamaonia a latou taimi malolo patino ma tagata faʻatau, ma tulitatao pe a maeʻa le aso malolo.

Tesema 26

Aso Fusuaga e Tele Atunuu

Ole Aso Fusu ole aso 26 o Tesema, ole aso pe a uma le Kerisimasi po o le Aso Sa muamua pe a uma le Kerisimasi.O se aso malolo e faamanatuina i vaega o le Commonwealth.O nisi atunuu Europa na latou faʻatulagaina foi o se aso malolo, e taʻua o "St.Setefano”.Anti-Iapani”.
Gaoioiga: I le masani ai, o meaalofa Kerisimasi e tuʻuina atu i tagata faigaluega i lenei aso.O lenei tausamiga ose fa'afiafiaga mo pisinisi fa'atau.Ua masani uma Peretania ma Ausetalia e amata faatauga i le taumalulu i lenei aso, ae o le faʻamaʻi o lenei tausaga e ono faʻateleina ai mea le mautinoa.

Fa'atonu e ShijiazhuangWangjie


Taimi meli: Tes-01-2021
+86 13643317206