Aso Malolo ia Aperila 2022

Aperila 1

Aso o Aperila Fool(April Fool's Day po'o All Fools' Day) e ta'ua fo'i o le Wan Fool's Day, Humor Day, April Fool's Day.O le tausamiga o Aperila 1 i le kalena Gregorian.Ose fa'afiafiaga ta'uta'ua a tagata i Sisifo talu mai le 19 seneturi, ma e le'i fa'ailoaina ose fa'amanatuga fa'aletulafono e so'o se atunu'u.

Aperila 10
Vietnam – Tausamiga a le Tupu Hung
Hung King Festival o se tausamiga i Vietnam, lea e faia i tausaga taʻitasi mai le aso 8 i le 11th aso o le masina lona tolu o le masina e faʻamanatu ai le Hung King poʻo le Hung King.O loʻo faʻatumauina pea e le Vietnamese le taua tele i lenei tausamiga.O le taua o lenei tausamiga e tutusa ma le tapuaʻiga a tagata Saina i le Emeperoa Samasama.Fai mai o le a talosaga le malo Vietnamese mo lenei tausamiga e avea o se Nofoaga o Measina a Malo Aufaatasi.
Gaoioiga: O le a faia e tagata nei ituaiga o meaʻai e lua (o le lapotopoto e taʻua o Banh giay, o le sikuea e taʻua o Banh chung – zongzi) (square zongzi e taʻua foʻi o “keke eleele”), e tapuaʻi ai i tuaa, e faaalia ai le amioatua, ma le masani o le inu vai ma le mafaufau i le puna.
Aperila 13
Asia i Sautesasae – Songkran Festival
Songkran Festival, lea e taʻua foʻi o Songkran Festival, o se tausamiga faʻaleaganuʻu i Taialani, Laos, Dai ituaiga i Saina, ma Cambodia.O le tausamiga e tolu aso e faia i tausaga uma mai ia Aperila 13 i le 15 o le kalena Gregorian.O Songkran e faaigoa ia Songkran ona e talitonu tagata Asia i Sautesasae a oo atu le la i le fale muamua o le zodiac, le Aries, o lena aso e fai ma sui o le amataga o le tausaga fou.
Gaoioiga: O galuega autu o le tausamiga e aofia ai monike o loʻo faia galuega lelei, taʻele ma faʻamamāina, tagata sausauina vai i le tasi ma le isi e faʻamanuia le tasi i le isi, tapuaʻi i toeaina, faʻasaʻoloto manu, ma pesega ma siva taʻaloga.
Aperila 14
Bangladesh - tausaga fou
O le fa'amanatuga o le Tausaga Fou a Bengali, e masani ona ta'ua o Poila Baisakh, o le aso muamua lea o le kalena Bangladeshi ma o le kalena aloa'ia a Bangladesh.I le aso 14 o Aperila, e faamanatu ai e Bangladesh le tausamiga, ma ia Aperila 14/15, e faamanatu ai e Bengalis le tausamiga e tusa lava po o le a le tapuaiga i setete Initia o West Bengal, Tripura ma Assam.
Gaoioiga: O le a laei tagata i ofu fou ma fesuiai suamalie ma fiafia ma uo ma masani.E pai atu tagata talavou i vae o o latou toeaina ma saili o latou faamanuiaga mo le tausaga a sau.O aiga vavalalata ma e pele ia te ia e lafo meaalofa ma kata faʻafeiloaʻi i se isi tagata.
Aperila 15
Malo tele – Aso Faraile lelei
O le Aso Faraile lelei o se aso malolo Kerisiano e faamanatu ai le faasatauroga ma le maliu o Iesu, o lea e taʻua ai le Aso Faraile Paia, Aso Faraile filemu, ma e taʻua e Katoliko le Aso Faraile lelei.
Gaoioiga: I le faaopoopo atu i le Faamanatuga Paia, tatalo i le taeao, ma le tapuai i le afiafi, o solo Aso Faraile lelei e masani foi i nuu Kerisiano Katoliko.
Aperila 17
aso Maliu
O le Eseta, lea e taʻua foʻi o le Aso Toetu o le Alii, o se tasi lea o tausamiga tāua o le Faa-Kerisiano.O le aso muamua o le Paseka Iutaia, ae na filifili le ekalesia e aua le faaaogaina le kalena Iutaia i le uluai Fono a Nicaea i le seneturi lona 4, o lea na suia ai i le masina atoa i le tautotogo uma.Ina ua uma le Aso Sa muamua.
Fa'ailoga:
Fuamoa o le Eseta: I le taimi o le tausamiga, e tusa ai ma tu ma aga masani, e faapuna e tagata fuamoa ma vali mūmū, lea e fai ma sui o le tagi a le swane ma le fiafia ina ua mavae le fanau mai o le atua fafine o le ola.E potopoto fa'atasi tagata matutua ma tamaiti i vaega ta'ito'atolu pe ta'ilima, e ta'alo i fuamoa o le Eseta
Easter Bunny: E mafua ona o loʻo i ai lona malosi faʻanatura, e manatu tagata o ia o le foafoa o le ola fou.E toatele foi aiga e tuu ni fuamoa o le Eseta i luga o le mutia o le togalaau e taaalo ai le fanau i le taaloga o le sailia o fuamoa o le Eseta.
Aperila 25
Italia – Aso Saoloto
Aso Fa'asa'oloto a Italia o Aperila 25 i tausaga ta'itasi, e ta'ua fo'i o le Italian Liberation Day, Italian Anniversary, Resistance Day, Anniversary.E faamanatu ai le iʻuga o pulega fascist ma le iʻuga o le pulega a Nazi i Italia.
Gaoioiga: I le aso lava lea, na sasaa ai e le 'au a le Italia "Tricolor Arrows" le asu mumu, paʻepaʻe ma lanu meamata e fai ma sui o lanu o le fuʻa Italia i se sauniga faamanatu i Roma.
Ausetalia – Aso Anzac
O le Aso Anzac, o le faaliliuga tuai o le “Aso Faamanatu o Taua a Ausetalia Niu Sila” po o le “ANZAC Remembrance Day”, e faamanatu ai le Ami a Anzac na maliliu i le Taua i Gallipoli i le aso 25 o Aperila, 1915 i le aso o le Taua Muamua a le Lalolagi o se tasi o aso malolo lautele ma tausamiga taua i Ausetalia ma Niu Sila.
Gaoioiga: E toatele tagata mai Ausetalia uma o le a o atu i le Taua Faamanatu e tuu ai fugalaau i lea aso, ma e toatele tagata o le a faatau mai se fugalaau poppy e ofuina i o latou fatafata.
Aikupito – Aso Saoloto o Sinai
I le 1979, na faia ai e Aikupito se feagaiga filemu ma Isaraelu.E oo atu ia Ianuari 1980, ua toe maua e Aikupito le lua vaetolu o le teritori o le Penisula o Sinai e tusa ai ma le Feagaiga o le Filemu a Aikupito ma Isaraelu na sainia i le 1979;i le 1982, na toe maua ai e Aikupito le isi vaetolu o le oganuu o Sinai., na toe foi uma Sinai i Aikupito.Talu mai lena taimi, o Aperila 25 i tausaga uma ua avea ma Aso Saolotoga o le Penisula o Sinai i Aikupito.
Aperila 27
Netherlands – Aso Tupu
O le Aso o le Tupu ose aso malolo fa'aletulafono i le Malo o Netherlands e fa'amanatu ai le tupu.I le taimi nei, ua faatulaga le aso o le Tupu ia Aperila 27 i tausaga uma e faamanatu ai le aso fanau o le Tupu o Viliamu Alesana, le tupu na afio i le nofoalii i le 2013. Afai o se Aso Sa, o le aso malolo o le a faia i le aso na muamua atu.Ole Netherlands lea ole tausamiga tele.
Gaoioiga: I lenei aso, o le a aumaia ai e tagata ituaiga uma o meafaigaluega moli;o le a potopoto aiga po o uo e faasoa le keke a le tupu e tatalo ai mo le tausaga fou;i The Hague, na amata ai e tagata ni aso faamanatu matagofie mai le afiafi o le Aso o le Tupu;O le a faia se solo o taavale solofanua i Haarlem Square.
Aferika i Saute – Aso Saolotoga
O le Aso Saolotoga o Aferika i Saute o se aso malolo na faʻatuina e faamanatu ai le saolotoga faʻapolokiki a Aferika i Saute ma le uluai palota e le faʻaituau i le talafaasolopito o Aferika i Saute ina ua uma le soloia o le apartheid i le 1994.

Fa'atonu e ShijiazhuangWangjie


Taimi meli: Mati-31-2022
+86 13643317206