E uiga i le Aso Fa'afetai!

NO.1

Na'o Amerika e fa'amanatu le Aso Fa'afetai

O le Aso Fa'afetai o se aso malolo na faia e tagata Amerika.O le a le fa'amuamua?Na o tagata Amerika na soifua mai.
O le amataga o lenei tausamiga e mafai ona toe maua i tua i le lauiloa "Mayflower", lea na aveina 102 Puritans oe na sauaina i lotu i Peretania i Amerika.O nei tagata malaga sa fia aai ma malulu i le taumalulu.I le vaai atu ua le mafai ona ola, na aapa atu ai tagata Initia ia i latou ma aoao i latou i faatoaga ma tulimanu.O i latou ia na fetuunai i le olaga i Amerika.
I le tausaga a sau, o tagata malaga mai na faʻagesegese na valaʻauina tagata Initia e faamanatu faʻatasi le seleselega, ma faasolosolo malie ona fausia se tu masani o le "faʻafetai".
* O se mea e ofo ai le mafaufau i mea na faia e tagata malaga mai i Initia.E oo lava i le 1979, na faia e Initia i Plymouth, Massachusetts se tau fiaaai i le Aso Faafetai e tetee ai i le le lotofaafetai o tagata papaʻe Amerika i Initia.

NO.2

O le Aso Fa'afetai o le aso malolo lona lua sili lea i le Iunaite Setete

O le Aso Fa'afetai o le aso malolo lona lua sili lea i le Iunaite Setete pe a uma le Kerisimasi.O le auala autu o le faʻamanatuga o le faʻafeiloaʻiga a le aiga e 'ai se taumafataga tele, matamata i se taaloga soka, ma auai i se faʻataʻitaʻiga taʻavale.

NO.3

Europa ma Ausetalia e le mo Aso Faafetai

E leai se tala faasolopito o Europa e alu i Amerika ona fesoasoani ai lea i Initia, o lea e na o le Aso Faafetai.
Mo se taimi umi, afai e te faamalo atu i Peretania i le Aso Faafetai, o le a latou teena i o latou loto-o le a le leaga, po i foliga?O le a tali saʻo mai tagata faʻamaualuga, "E leai lava i matou ae o tausamiga Amerika."(Ae i tausaga talu ai nei o le a latou maua foi le tifiga. Fai mai o le 1/6 o Peretania e naunau foi e faamanatu le Aso Faafetai.)
O atunuu Europa, Ausetalia ma isi atunuu e na o le Aso Faafetai foi.

NO.4

O Kanata ma Iapani e iai a latou Aso Fa'afetai

O le toʻatele o tagata Amerika e leai se manatu o lo latou tuaoi, Kanata, e faʻamanatuina foi le Aso Faʻafetai.
O le Aso Faʻafetai a Kanata e faia i le Aso Gafua lona lua o Oketopa i tausaga taʻitasi e faʻamanatu ai le tagata suʻesuʻe Peretania o Martin Frobisher o le na faʻatuina se nofoaga i le mea ua taʻua nei o Newfoundland, Kanata i le 1578.

O le Aso Fa'afetai a Iapani e faia i le aso 23 o Novema i tausaga ta'itasi, ma o le igoa aloa'ia o le “Aso Fa'afetai To'elega-Fa'aaloalo i galuega mamafa, fa'amanatu le gaosiga, ma le aso fa'afetai a le atunu'u."E fai si umi o le talafaasolopito, ma o se aso malolo faaletulafono.

NO.5

E iai aso malolo fa'apenei a tagata Amerika ile Aso Fa'afetai

I le 1941, na tofia aloaia ai e le US Congress le Aso Tofi lona fa o Novema i tausaga taʻitasi o le "Aso Faʻafetai."O aso malolo o le Aso Faafetai e masani lava ona amata mai le Aso Tofi i le Aso Sa.

O le aso lona lua o le Aso Fa'afetai e ta'ua o le "Black Friday" (Black Friday), ma o le aso lenei o le amataga lea o fa'atauga a tagata Amerika.O le Aso Gafua e sosoo ai o le a avea ma "Cyber ​​​​Monday", o se aso faʻaitiitiga masani mo kamupani e-pisinisi Amerika.

NO.6

Aisea ua ta'ua ai le pipi "Turki"

I le gagana Peretania, Turkey, o le ipu sili ona lauiloa o le Aso Faafetai, e fetaui ma Turkey.Ona o Turkey e mauoa i le pipi, e pei lava o Saina e mauoa i Saina?
LEAI!O Turkey e leai lava se pipi.
O se fa'amatalaga ta'uta'ua e fa'apea, ina ua va'aia muamua e tagata papalagi se pipi moni i Amerika, na latou fa'aseseina o se ituaiga o moa guinea.O le taimi lena, na aumai ai e le au faipisinisi a Take ia manu felelei i Europa, ma sa faaigoaina i latou o Turkey coqs, o lea na faaigoa ai e tagata papalagi le moa guinea lea e maua i Amerika o “Turkey”.

O le fesili la, o le a le mea e taʻu e Turks i le pipi?Latou te faaigoa-Hindi, o lona uiga o moa Initia.

NO.7

Jingle Bells o se pese muamua e faamanatu ai le Aso Faafetai

Ua e faalogo i le pese “Jingle Bells” (“Jingle Bells”)?

I le taimi muamua e le o se pese Kerisimasi masani.

I le 1857, sa manao ai se aoga Aso Sa i Boston, ISA, e fai le Aso Faafetai, o lea na fatuina ai e James Lord Pierpont upu ma musika o lenei pese, aoao tamaiti e pepese, ma faaauau pea ona faafiafia le Kerisimasi na sosoo ai, ma iu ai ina lauiloa i le lalolagi atoa. lalolagi.
O ai lea fai pese?O ia o le tuagane o le tama o John Pierpont Morgan (JP Morgan, igoa Saina o JP Morgan Chase), o se tagata lauiloa Amerika tupe ma teu tupe.

1

 

Fa'atonu e ShijiazhuangWangjie


Taimi meli: Nov-25-2021
+86 13643317206